Pizza

Pizza skal smage, og den skal være sprød og lækker. Pizza er genialt for der skal ikke andet til end en god bund, en lækker tomatsovs, ost og lidt lækkert fyld.

Min opskrift på pizzadej indeholder fuldkornsmel. Det er især fordi, det smager bedst. Og lidt fordi det er lidt sundere. Opskriften her er til 3 store pizzaer.

Pizzadej

  • 5 dl vand
  • 10 g gær eller 5 g gær og en tsk surdej
  • 200 g fuldkornshvedemel
  • 200 g fuldkornsdurummel
  • 300 g hvedemel
  • 12 g bageenzymer (kan undværes)
  • 15 g salt

Gær røres ud i vand. Resten tilsættes og sættes på en røremaskine i ca. 15 minutter. Dejen puttes i en oliesmurt skål, der overdækkes og sættes i køleskabet til næste dag, når dejen skal bruges.

Hæld dejen ud på et meldrysset bord. Den dejen i tre klumper. Form dejklumpen, så den fylder en bageplade.

Tomatsovs

  • En dåse tomater
  • ½ dl olivenolie
  • Oregano, salt, peber, hvidløg, etc.

Blend tomater og hvidløg, og de øvrige krydderier. Tilsæt olivenolie, så Pizzsovsen bliver tyk.

Ost

Det smager bedst med frisk mozzarellaost eller en blanding af frisk og revet mozzarella.

Osten skal på før fyldet.

Fyld

  • Parmaskinke
  • Pepperoni
  • Champignonskiver, der først er stegt på en pande

Find dit eget pizzafyld. Her er nogle ideer

  • Kartofler i tynde skiver
  • Parmaskinke
  • Pepperoni
  • Pesto
  • Frisk peber

Ovnen varmes op til fuld varme. Min går til 275 grader. Jeg bruger bagestål, og så skal ovnen varme i ca. 45 minutter, før pizzaen bages på næstøverste rille. Har du ikke bagestål, så lad bagepladen varme med i 5-10 minutter, inden du sætter pizzaen ind på den. Med bagestål, skal pizzaen have ca. 8 minutter. Lidt længere med bageplade.

God fornøjelse

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *