Brunkager. Sukkerfri

Det kan være svært at finde en rigtig god opskrift på sukkerfri brunkager, der også smager rigtig godt. Her kommer der en.

  • 50 g m mandler, smuttede
  • 50 g mandelmel
  • 120 g sukrin gold
  • 100 g smør
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk ingefær
  • 1 tsk allehånde
  • 1 tsk nelliker
  • 200 g hvedemel
  • 1 tsk potaske
  • 1 æggehvide
  • Lidt vand

Ælt smør og sukrin gold godt sammen.

Bland mel, mandelmel, krydderier og potaske godt sammen, og ælt det sammen med smør og sukrin og æggehvide. Tilsæt lidt vand, hvis det e vi tørt. Ælt endog ikke for meget, for så bliver brunkagerne ikke sprøde.

Tilsæt hele mandler til sidst.

Derefter rulles dejen til en række på 5 cm tykkelse. Dejen kommes i køleskabet er par timer.

Varm ovnen på til 175 grader varmluft. Skær dejen i 1-2 mm tykke skiver. Det er vigtigt, det skiverne er lige tykke.

Bages til småkagerne er gyldne i kanten.. Ca. 6 minutter.

Selvom brunkagerne er meget bløde, når de kommer ud, så skal de nok blive sprøde , når de har stået en halv time på bageristen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *