Grydebrød med enkorn

Grydebrød med enkorn

Dette meget lækre og smagfulde grydebrød smager fantastisk og kan holde længe.

5 g gær
1 spsk surdej
6 dl vand
200 g enkornmel
200 g speltmel
200 g hvedemel
10 g salt
10 g bageenzymer

Bland vand og gær. Sørg for, at gæren er rørt ordentligt ud. Tilføj surdej. Rør de øvrige ingredienser i til dejen er lind. Sæt dejen i en oliesmurt skål med låg ved stuetemperatur i ca. 12 timer. Tag dejen ud på et melstrøet bord og vend den over sig selv 5 gange fra alle fire sider. Læg dejen tilbage i den oliesmurt skål i 2 timer. Varm ovnen op til 250 grader med gryden i og også grydens låg. Vær sikker på, at gryde og låg kan holde til det. Når det hele har nået 250 grader tages gryden ud. Strø mel i bunden af gryden. Læg dejen i bunden af gryden og læg låg på og ind i ovnen. Efter en halv time skrues med til 225 og låget tages af i 20 minutter, så skorpen bliver sprød. Tag brødet ud af gryden og lad det køle af på en rist.

cof

Jeg har ingen ordentlig gryde, som kan komme i en ovn, så jeg anvender en 2-2½ liters souffléskål, som gryde, og en tallerken til låg.

Jeg har anvendt mel fra Aurion, og det suger meget vand. Hvis du anvender anden mel, så skal du måske anvende mindre vand. F.eks. 5 dl. Dejen skal være rimeligt fugtig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *