De allerbedste pebernødder i verden – ganske simpelt.
Start med at tænde ovnen på 175 grader varmluft.
- 125 g smør (eller margarine)
- 2 dl sukker
- ½ dl fløde
Røres sammen
- 5 dl mel
- ½ tsk bagepulver
- ½ tsk natron
- ½ tsk ingefær
- ½ tsk peber
- ½ tsk kardemomme
- ½ tsk kanel
Æltes sammen, så det er en samlet masse. Lad være med at ælte for længe – det kan gå ud over sprødheden i småkager.
Det hele æltes sammen. Dejen kan godt anvendes med det samme, men kan nemt opbevares i køleskab til brug i mange dage.
Dejen deles i 8 dele, og hver del rulles til en pølse. Pølsen deles i 20-25 stykker, der trilles til kugler og sættes på en bageplade med bagepapir. Der kan være ca. 60-70 kugler på en bageplade.
Når 2 plader er klar sættes de i den varme ovn. Der kan fint være 2 plader i ovnen ved varmluft ad gangen. De bages 8-10 minutter til de er gyldne i kanten, hvorefter de tages ud og køles af med det samme.
Tips: Ofte har vi fordoblet og også 4-doblet opskriften, så vi har en stor portion dej. Dejen kan nemt holde en uge i køleskab – og sikkert længere.