Ciabattaboller på bagestål

Ciabattaboller skal være lette og luftige. De skal være sprøde i skorpen og spændstige i krummen. Jeg har længe forsøgt at få lavet nogle ciabattaboller, der var ligesom, jeg ønskede dem, og denne gang lykkedes det 🙂

Ciabattaboller
Ciabattaboller
  • 5 g gær
  • 1 lille tsk surdej
  • 4 dl vand
  • 500 g hvedemel
  • 3 spsk god olivenolie
  • 10 g bageenzymer (kan undværes)
  • 10 g salt
  • Groft durummel til pynt
  • 275° i ovnen i ca. 10 minutter

I stedet for ren hvedemel, så kan du erstatte noget af hvedemelet med durum, manitoba eller tipo 00 mel. I opskriften, som er på billederne, har jeg 200 g manitobamel, 150 g durum mel og 150 g hvedemel. Det er en fordel at anvende de stærke meltyper, som tipo 00 eller manitoba.

Opløs gær og surdej i vandet. Tilsæt alle de øvrige ingredienser undtagen salt. Kør på mellemhastighed på køkkenmaskinen i ca. 15 minutter. Ind til dejen kan klare glutentesten. Tilføj salt og kør yderligere 30 sekunder.

Dejen gemmes i en oliesmurt beholder
Dejen gemmes til dagen efter

Dejen er temmeligt fugtig, og det skal den være. Dejen puttes i en oliesmurt beholder med låg på til næste dag. Lad den gerne hæve 8-10 timer.

Dagen efter er dejen fuld af dejlige luftbobler. Put bagestålet i ovnen og tænd for ovnen 250-275 grader. Dejen hældes ud på et melstrøet bord. Pynt toppen af dejen med groft durummel. Det er vigtigt at undgå, at slå lufthullerne i stykker. Så hak dejen i passende stykker og placér dem på et bagepapir.

Ciabattadejstykker på bagepapir
Ciabattadejstykker på bagepapir

Når ovnen har nået de 250-275 grader i 10 minutter, sætter du dejstykkerne ind på bagestålet. De skal have ca. 10 minutter. Ud kommer de lækreste ciabattaboller.

    
    

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *